was successfully added to your cart.

Winkelmand

blogemotionele regulatiegratis tips

Zo maak je van een rot week een fijne dag

By september 11, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een rot week

Toen mijn klimmaatje me gisteren vroeg hoe mijn week al was geweest, kon ik alleen maar zeggen “kheb al betere weken gehad”. Want ja, goed zeggen als het niet goed gaat, dat is mijn ding niet. En slecht zeggen ook niet want zelfs als er dingen gebeuren die ik niet fijn vind, maak ik er een gewoonte van om mezelf de vraag te stellen:

Wat is hier goed aan dat ik nu nog niet snap?

Oh wat voelt het licht, om in de vraag te blijven, in plaats van in oordeel of verwachtingen te stappen. En je slecht te voelen over alles wat “niet goed” is (want dat is een oordeel).

Anyway, het was dus “zo’n week”, zoals we die allemaal wel eens hebben. Het ene na het andere. Alles lijkt tegen te vallen. Niks lukt. En je start prima met om denken, glimlachen, je sterk houden, kom we maken een wandeling, doen wat yoga of een meditatie. Je denkt dat je goed bezig bent, en dan is het ineens toch op.

Helemaal op.

Omdat je de energie van alles om je heen vergeten bent uit te schakelen. Meestal gebeurt dat omdat je je er niet bewust van bent. Maar ik vergeet het dus soms ook nog. Nochtans heel bewust, maar it happens, omdat je denkt dus dat je goed bezig bent met alles wat je doet.

En je vergeet te checken hoe het gaat als je niks doet, maar er gewoon bent. Om dan vast te stellen dat het niet lukt om er te zijn. Dat je hoofd in de mist lijkt te zitten, je je aandacht nergens bij kan houden, dat je twee meter de lucht inspringt als kindlief een vork op de grond laat vallen.

Zo dat.

Sommige mensen hebben dat overigens niet alleen bij “zo’n week”, maar continu. Dan heet het chronische overprikkeling, ook interessant en een andere naam, maar tis in feite hetzelfde fenomeen omdat we heel vaak overprikkeld raken van alles om ons heen.

Concrete tool: “disconnect”

Aangezien het bij mij dus toch op was dan zo bleek, ondanks dat ik dacht dat ik “goed bezig” was, viel mijn frank dat ik energetisch iets over het hoofd had gezien. Dus deed ik de gebruikelijke energetische opkuis, wat niet zo moeilijk is hoor, iets wat ik vaak doe bijvoorbeeld is zeggen “disconnect … ” en dan invullen met datgene waar je jezelf van wil losmaken. Want we nemen veel over van anderen en vaak blijft er een stukje hangen terwijl we dat niet willen.

Als ik bijvoorbeeld in de supermarkt rondloop, en ik zie een kind met een driftbui en een moeder die daar hardhandig op reageert (ook al kan ik dat zien in liefde, want die moeder doet ook haar stinkende best), neem ik daar vaak een stukje van mee, van dat verdriet. En dan moet ik dat even opkuisen, door te zeggen “disconnect kind van de supermarkt en mama”. In liefde kan je dat dan loslaten en je voelt je dan echt zoveel lichter. Want het enige alternatief is je – als hooggevoelig mens – een paar dagen of langer slecht voelen omwille van de situatie van een ander waar je geen vat op hebt.

Na de gebruikelijke opkuis voelde ik me niet zo licht als ik zou willen. Dus even een berichtje naar mijn sparringpartner van dienst, Céline. Die kan vanuit een aanvoelen of gewoon ad random, dingen zeggen om van te disconnecten. En vrij snel kon ze een snaar raken, want ik voelde zo hard dat ik dàt echt niet wou disconnecten. De weerstand schoot – heel even maar – een kilometer de lucht in. Haha. En waar je normaal gezien dan heel hard zou wegrennen, weet ik inmiddels wel dat dat diegene is die opgekuisd moet worden. Datgene waar je zo hard weerstand tegen voelt. Datgene dat je zo hard wil vasthouden zonder te weten waarom, is soms datgene wat je los moet laten. En het fijne aan “disconnect” is dan dat je het gewoon kan zeggen, tis een drempel over maar het duurt niet lang.

Een fijne dag

Zo gezegd, zo gedaan.

En toen werd een rot week een fijne dag. Daarna kon ik wél uitslapen. Wél toestemming geven aan het ventje om mijn endorfines omhoog te stuwen. 😉 Wél een uitgebreid ontbijt maken voor mezelf.

Ik had daar tijd voor omdat er geen kinderen waren die naar school moesten gebracht worden. Wat deel uitmaakte van mijn rot week, maar ook wel duidelijk dat dit het goede was daaraan dat ik daarvoor niet snapte. 😉

Ik kon wél dingen delegeren die ik daarvoor toch echt zelf moest doen (niet dus). Wél een lange brief schrijven voor jou lieve {$name} (fijn dat je nog steeds aan het lezen bent btw want het is een lange vandaag). Wél doen wat nodig is om datgene te bereiken wat het allerbelangrijkste is in mijn leven …

de glimlach van de kinderen

Oprecht.

Zuiver.

Puur.

Moeiteloos.

En ik wens jou dat ook toe, wat jouw belangrijkste van het moment ook is, dat maakt minder uit. Misschien wil je gewoon zelf graag nog eens glimlachen omdat het zo lang geleden is. Misschien wil je je gewoon lichter voelen, omdat je je altijd zo zwaar en zo moe voelt.

Probeer de disconnect gerust eens uit. Energie werk is namelijk iets dat je moet ervaren, als je het beter wil leren kennen. Ook al klinkt het vreemd, gewoon proberen en ervaren.

Wil je graag uitgebreid ervaren hoe energie – werk bijdraagt aan het vinden van meer rust in je leven? Ontdek dan de online cursus “challenge rust 30 dagen“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.