was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Wanneer teveel teveel is, dan …

By april 24, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Met bijna tranen in de ogen knip ik de kaartjes die de kine doorstuurde met de oefeningen voor de kinderen. Psychomotoriek. Kan dit er ook nog bij? Eigenlijk niet. Maar wel weer belangrijk dus wat doe je dan?

Wat doen we veel. Zelf (thuis) werken. Huiswerk (laten) maken. Zeker niet altijd evident, als je dan ook nog eens een kind hebt met faalangst, problemen met lezen, aandacht, … zo eentje waar je eigenlijk de hele tijd naast moet zitten. Let op, doe voort, hier brand de lamp, je kan het wel. Hoe kunnen we het makkelijker maken? Ik help je, ik ben hier.

En dan zegt de juf goedbedoeld dat die taak die niet af was, misschien wel in het weekend ingehaald kan worden?

Stuurt de kine opdrachten door want ja, de therapie ligt anders ook stil.

Ons eigen werk is eigenlijk al genoeg. Het huiswerk komt erbij. Differentiëren als je kind de standaard niet volgt, komt er ook nog eens bij. De andere ondersteuning die je kind normaal gezien van anderen krijgt, komt er ook nog eens bij, op jouw bordje.

Ik ben mama (maar doe ik het wel goed?).

Ik ben een juf die constant aanpast en differentieert (maar weet ik veel hoe dat moet).

Ik ben psychomotorisch therapeut (ik ken wel iets maar …).
Ik ben kindercoach (doe mijn best maar heb maar zoveel geduld).
Ik ben partner van (wanneer heb ik je ook al weer nog eens gevoeld?).

ik ben zoveel en niks tegelijk.

Ik ben mama.

Ik ben …

mama.

Want dat kan niemand in mijn plaats zijn. En als ik moet kiezen, dan is de rol van mama toch nog altijd het belangrijkste, toch?

Oh wat wou ik dat ik niet moest kiezen …

Verder knippen maar. En morgen een lui dagje voorzien. De muziek eens lekker luid zetten. Wat dansen, sporten, lekker even helemaal los gaan.

Voor alle mama’s die moeten kiezen … kies om mama te zijn, altijd en eerst altijd mama. Want dat kan niemand maar echt niemand anders in jouw plaats doen. Maak je prioriteiten heel erg duidelijk, en stick with it.

Yes, we can! Meestal toch. En soms even niet.

Dik oké zo.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.