was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

uit logeren

By augustus 24, 2016 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op dit eigenste moment ben ik voor het eerst kinderloos, ‘s avonds. Sinds lang, lang… Even denken. De oudste is voor het eerst een nachtje gaan logeren bij m’n zus, toen de jongste geboren werd. Daarna zijn ze beiden ook nog eens één keertje gaan logeren bij ook mijn zus, omdat het echt nodig was. Toen nog een heel gedoe. De oudste nog in zijn onzekerheidsfase, dus hem toch wat moeten stimuleren. De jongste was toen een maand of vijf denk ik, bij hem “gedoe” rond afkolven en flesjes enzo. Ik weet nog dat het toen niet goed voelde.

En nu ineens, vandaag. Niet eens helemaal gepland. De oudste, nu zesenhalf, was gevraagd bij een vriendje om te komen logeren. Hij was super enthousiast. Het is de tweede keer dat hij ergens gaat logeren (sinds bij m’n zus), zo helemaal vanuit zichzelf, op zijn tempo. Hij heeft lang gekampd met verlatingsangst, pas sinds een jaar ofzo lukt het me om dat constructief en positief aan te pakken en ziedaar het resultaat. Het kind dat vroeger nog huilde bij het afzetten op school, in de vertrouwde opvang, … gaat nu helemaal alleen logeren. Waw. Ik ben zo fier op hem!

De jongste wou “ook”. Hij heeft niet die historiek van verlatingsangst, maar hij sliep tot voor kort voor geen meter door (beide kindjes gingen goed doorslapen hier rond vierenhalf… jaar). En om daar dan een andere mama mee op te zadelen, dat zag ik dan weer niet zitten. Maar hij slaapt redelijk deftig nu, en hij wilde bij mijn zus gaan logeren, dus… mja, zodoende. Zo ineens.

Twee kinderen, helemaal gevolgd in hun eigen ritme. Liefdevol ondersteund, elk op een manier die zij nodig hadden. En hoe prachtig zijn zij gegroeid daarmee (en toegegeven, ik ook). En dan maakt het ineens niet meer uit hoe oud ze zijn… of ze nu 1, 2, 3, 4, 6 of 10 zijn. Het uit logeren gaan is bewust kunnen groeien.

Het voelt zo, zo, zo GOED!!!

En ik wou dat ik dit gevoel dat ik nu heb, kon doorgeven, aan alle mama’s die het moeilijk vinden om hun kindjes uit logeren te laten gaan. Aan alle mama’s die druk ervaren van anderen om hun kindje “eens een nachtje weg te doen” terwijl ze daar zelf geen zin in hebben, terwijl het kind daar duidelijk geen zin in heeft… Kijk diep in jezelf, wat wil je? Is dit echt nodig? En durf je hart volgen… durf nee zeggen en je kind volgen. Want het resultaat is prachtig, en zo de moeite waard!

Kinderen hoeven dit helemaal niet te leren. Creëer als ouder de juiste omstandigheden, en dan komt “het moment” helemaal vanzelf.

Echt waar.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.