was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Tijd in overvloed

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Druk, druk, druk. We denken graag dat we in drukke tijden leven, dat we het druk hebben en dat dat normaal is. Want iedereen heeft het druk, toch? Door het zelf ook lekker druk te hebben voelen we ons normaal en dat is dan weer lekker veilig.

We ervaren drukte in ons leven omdat we veel keuzes hebben. We weten dat wanneer we een jong kind teveel keuzes geven, dat dat niet zo goed werkt. Als volwassene creëren we vaak de illusie dat wij het beter kunnen, maar klopt dat wel?

Je ontsnapt niet aan je biologische programmatie… die nu eenmaal gericht is op overleving, ook wanneer er een tekort is. Vanuit onze programmatie van “jagen en verzamelen” pakken we graag alles wat er te pakken valt. Want morgen is er misschien niks (geen eten).

Misschien hebben we ergens dat verzamelen van eten overgedragen op het verzamelen van tijd. Waardoor we het gevoel hebben dat we alles wat er te rapen valt, ook effectief moeten rapen.

Maar de waarheid is nog steeds dat er 24 u in een dag zijn. En moesten er 48 u in een dag zijn, dan zou die dag precies even vol zitten als vandaag.

Hoe kan je dit nu aanpakken?

Sta eens stil bij twee dingen. Ten eerste je beperkende overtuigingen. Wat is waar voor jou en klopt dat wel? Ten tweede, wat is belangrijk? Stel je prioriteiten, in overeenstemming met je biologische programmatie, want daar ontsnap je niet aan (dus gebruik het in je voordeel, om gelukkiger te worden).

Meer uitleg in het filmpje!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.