was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Stop met naar je kind te luisteren!

By november 6, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wat?

Wat schrijft Helga nu weer.

Maar je leest het goed. Ik verklaar me even nader. We hebben nog een week herfstvakantie voor de boeg. Voor alle kinderen die ooit droomden van een langere vakantie, wel, … dromen komen soms uit! De omstandigheden hadden misschien handiger gekund, maar kom. Ik wijk af.

Nog een week herfstvakantie dus. Nog een week vaak kinderen thuis, tenzij er toch kampje is. Ouders die eigenlijk wel weer moeten werken (of nog steeds aan het werken zijn). En dan hoor je heel erg vaak:

“mamaaaaaaaaaaaaaaaa, ik verveel me”.

Dus laten we die even als voorbeeldje nemen. Sommige ouders schieten erop in kramp. Anderen slepen een hoop nieuw speelgoed aan. Nog anderen zeggen “laat ze maar even vervelen, dat is gezond”.

En je weet {$name} dat ik de laatste ben om te stellen dat je problemen voor je kind moet oplossen. Maar goed, ze zijn nog altijd kinderen, dus wanneer is vervelen nu oké en wanneer is het niet meer oké?

Dan is het zinvol om te stoppen met luisteren. Je stopt met te luisteren naar de woorden. In de plaats daarvan, ga je kijken. Kijk naar het lijfje van je kind.

Hangt je kind ergens op of aan, met een ontspannen lijfje? Dan hoef je niets te doen. Dan is vervelen gezond en ontspannend. Het komt vanzelf wel weer.

Maar wanneer je je kind tegelijk ook ziet rondjes lopen, nagels ziet bijt, nerveus op en neer ziet springen, … zie je met andere woorden ook een hele hoop onrust in het lijfje, en dan is het wel zinvol om eens te kijken wat er nu aan de hand is en hoe je je kind kan helpen.

Zodat er weer ontspanning kan zijn.

Neem ‘m mee deze tip voor volgende week. Voor wanneer je kind zegt dat het zich verveelt. Of eender welke andere situatie want de toepassing hiervan is natuurlijk eindeloos en kort samengevat betekent het:

Het lijf zegt meer dan de mond.

Of non-verbale communicatie zegt meer dan verbale communicatie. Dat is een feit.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.