was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Stekelhaartjes

By november 20, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een deur gaat open. Ik hoor voetjes trippel trippel op de trap. Mijn hart maakt een sprongetje van vreugde.

Zou het?

Misschien gaat hij gewoon even plassen, zo midden in de nacht. Of een slokje water nemen in de badkamer. Maar nee … de deur gaat open en mijn hart springt nog een beetje hoger.

“Mamaaaaaah?”

“Ja lieverd?”

De intussen alweer negen jaar oude voetjes (waar gaat de tijd toch heen – en ja het zijn nog voetjes, in tegenstelling tot grote broer wiens voeten even groot zijn als die van mij) staan naast mijn bed.

“Ik heb een enge droom gehad” en terwijl hij het zegt, kruipt hij al op bed. Manlief en ik zeggen bijna in koor “kom maar” en ik sla het donsdeken terug en verwelkom zoonlief in bed. Ik vind het even ongelofelijk grappig dat ik het hart van manlief ook een sprongetje voel maken, net als het mijne. Vroeger was hij toch minder fan van het samen slapen, herinner ik me. 😉

Zoonlief nestelt zich tegen me aan, en ik voel zijn stekelhaartjes (je weet wel, zo die haartjes die overeind staan wanneer een kind geslapen heeft) kriebelen in mijn neus. En ik geniet met volle teugen van die stekelhaartjes, het warme lijfje en de moederliefde die – nog veel intenser dan anders – door mijn lijf stroomt.

Het doet me denken aan een bericht dat ik onlangs las, van een mama wiens kind apart ging slapen. Ze was stiekem bang dat het kind zou gaan doorslapen. Hoe erg de nachten ook waren, hoe hard we het soms ook beu zijn, er is altijd dat stukje dat kan genieten van dat slapende bolletje naast je. Ook al zit dat stukje mama soms heel erg diep verstopt onder een hele hoop slapeloze nachten. Toen wij “daar” waren, hielp het me altijd om dat kleine stukje mama te blijven zoeken in mezelf. Vaak vond ik het wel. Soms ook niet. Vaak wel.

Ik vertelde die mama dat haar kind heus nog wel eens bij haar in bed zou kruipen. Als gezegende mama van al wat oudere kids, weet ik dat. Ik weet hoe het is om een kind jaren en jaren in je bed te hebben, al dan niet aan je borst. Ik weet hoe het is om afscheid te moeten nemen van die jaren, omdat je voelt dat je kind eraan toe is of omdat je gewoon heel graag je bed terug wil. Ik weet hoe dubbel dat kan voelen en hoeveel pijn het kan doen, wanneer je even vergeet om toe te kijken naar je kind vol bewondering.

Ik weet ook hoe hard het genieten is, wanneer die voetjes in het midden van de nacht toch nog eens tot bij jou komen. Dat is onbeschrijfelijk. En ik wou, dat wat ik onlangs voelde in bed, dat ik dat gevoel kon meegeven aan al die mama’s die nu nog zitten met dat dubbele gevoel van “o nee”. Ik ben er zeker van dat dat zo hard zou helpen.

Vertrouw erop lieve {$name}, dat alles wat jij nodig hebt aan mama liefde, dat dat naar je toe komt, op de een of andere manier. In elke fase van het leven van je kind. Misschien op een andere manier dan je nu verwacht, misschien op een moment dat je het minder verwacht.

Maar de liefde tussen een mama en een kind, of een papa en een kind, dat is zo bijzonder, dat het altijd aanwezig is, en altijd in overvloed naar je toe komt … je hoeft het alleen maar te kunnen ontvangen.

Wil je moederliefde kunnen voelen? Wil je meer moederliefde in je hart kunnen ontvangen?

Zeg dan ja, nu, hier, samen met mij.

Ja.

Ja, ik wil dat.

Sluit je ogen en voel hoe het nu al zo is.

Hou je ogen open voor opportuniteiten de komende uren en dagen. Je gaat ontvangen wat je verlangt, wat je nodig hebt.

Zeker weten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.