Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mijn naam is … 

… Helga Peeters. Persoonlijke ontwikkeling is in de loop der jaren een soort vreemde hobby geworden. Ik vind het heerlijk om te zien hoe sleutelen aan mezelf een impact heeft op mijn gezin. Op mindere dagen vind ik het minder heerlijk om te zien wat de effecten zijn op mijn gezin als het even minder goed gaat met me.

Maar al bij al vind ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk, het geeft me energie om dingen aan te pakken, enhet maakt het leven een stuk interessanter.

Ik heb ook andere hobbies hoor, meer normale. Ik ben dol op klimmen (binnen en buiten) en ben sinds kort begonnen aan een opleiding valschermspringen. Heel normale hobbies dus. 😉

(das mijne level 2, ze houden u nog vast dan ;-))

Oh ik ben ook een grote fan van Yoga with Adriene. Ik kruip graag op mijn mat met haar.

En ik luister graag naar muziek. Zo met de hoofdtelefoon op om andere gezinsleden niet te storen. Heel luid. En dan zot dansen tijdens het koken of in de badkamer. Die dingen.

Categorie 1

Grappig, in de sportwereld zeggen ze vaak dat er twee soorten mensen zijn. De ene soort moet leren om te rusten en te remmen. De andere soort heeft een schop onder de jeweetwel nodig om tot sporten te komen. Met persoonlijke ontwikkeling is het ook zo. Hmm met sporten is het voor mij ook zo. En in het leven eigenlijk ook. Haha. Val ik voor de volle 105% in die eerste categorie. Ga ik geregeld over mijn grenzen met alle gevolgen van dien. Oh zo leerrijk allemaal. 😉

Ik hou dus van aanpakken. Ik ben een tikje eigenwijs, al noem ik dat liever vastberaden. Absoluut een rebel. Eerder impulsief. En hoe langer ik coach hoe meer het duidelijk wordt dat mijn visie en missie iets aparts is. Voor anderen vernieuwend en verfrissend, als heerlijk thuiskomen. Voor mij doodnormaal. Ik ben dan ook niet bang om mijn mening te zeggen, ook als dat bepaald strookt met wat de meesten vinden. Als iedereen naar rechts gaat, is links veel interessanter, toch?

Mijn focus in de opvoeding (van mezelf en van mijn kinderen, das eigenlijk hetzelfde :-p):

 • oude wonden helen en patronen doorbreken
 • zelfvertrouwen
 • omgaan met emoties
 • verbindende communicatie (en samen oplossingen zoeken)
 • assertiviteit (zeggen wat je wil, en wat je niet wil)
 • energiewerk!

Mijn gezin

Ik ben getrouwd toen ik nog piep was (21) en mama voor twee heerlijk gevoelige, energieke, soms vermoeiende jongens. Geboren in 2010 en 2011.

Mijn drie mannen zijn mijn grootste liefde en mijn grootste uitdaging tegelijkertijd. Vast herkenbaar voor velen.

Anderen over mij

Ik ben niet goed in praten over mezelf. Het hoort er een beetje bij als ondernemer dus ik doe mijn best, maar ik doe het niet graag.

Dus … anderen aan het woord (ha zo kan het ook):

Wat ik doe

Wat ik doe

Als intuïtief coach ben ik van vele markten thuis, en combineer ik verschillende technieken voor een optimaal resultaat.

Ik begeleid ouders “aan de oppervlakte”, met de kleine dingen des levens, omdat niet iedereen veel diepgang wil maken, en ook omdat dit niet altijd nodig is. Wanneer je kind in de ochtend geen kleren wil aandoen, is dat op zich een klein ding. Maar het kan wel je leven verzuren, omdat het iedere ochtend terugkomt en je er maar niet vanaf geraakt.

Ik begeleid ook ouders meer “in de diepte”, en durf zeggen dat ik vaak sneller en betere resultaten haal dan zoveel jaar therapie. Net omdat we heel concreet en heel resultaatsgericht aan de slag gaan. Gaandeweg zien we wel wat we ontdekken, en of we daarmee aan de slag willen of niet.

Soms werk ik ook overkoepelend, wanneer het probleem multidisciplinair aangepakt moet worden en je als ouder de weg kwijt geraakt tussen al die verschillende instanties.

Last but not least, negen keer op tien begeleid ik moeders in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik geef gigantisch weinig opvoedadvies. Per slot van rekening is een blije mama meestal gelijk aan een blij kind. En kom je een heel eind met jezelf.

Als ervaringsdeskundige durf ik mezelf expert noemen voor:

 • geduld kweken, ik heb dat van nature nooit veel gehad, geduld, dus hard aan gewerkt en veel watertjes doorzwommen, ik geef die kennis graag door
 • idem voor alles wat met emoties te maken heeft
 • temperamentvolle kinderen (en hun ouders 😉 )
 • hooggevoelige kinderen (en hooggevoelige ouders)
 • hoogbegaafde kinderen (en hoogbegaafde ouders)
 • onvoorwaardelijk opvoeden zonder straffen en zonder belonen (hoe doe je dat in het echte leven?)
 • de opstap naar diagnostiek: is er iets aan de hand met mijn kind? Moet ik laten testen?
 • borst-op-voeding: Natuurlijk spenen, hoe doe je dat? Voor alle borstvoedende moeders van peuters en kleuters

Visie en missie

Als ondernemer moet je tegenwoordig blijkbaar een visie en een missie hebben. Ik heb dat altijd een rare insteek gevonden en bovendien ben ik gewoon – eerlijk is eerlijk – slecht in het praten over mezelf. Misschien is het ook gewoon dat. Weerstand iemand?

En toen kreeg ik deze e-mail als geschenk:
Ik ben een derdejaarsstudent Orthopedagogie aan de hogeschool Odisee. Voor het vak gezins- en opvoedingsondersteuning dien ik een paper te maken waarin ik een gezinsondersteunende praktijk beschrijf. Ik heb een interview gehad met mevrouw Tine Buelens, verantwoordelijke van het Huis van het Kind van Kortenberg. Zij raadde mij uw gezinsondersteunende praktijk aan om een paper over te schrijven. Ik was zelf aangenaam verrast toen mevrouw Buelens een korte omschrijving gaf van uw praktijk en ik heb zeer veel interesse voor het onderwerp waar jullie voornamelijk rond werken. Om die reden zat ik met de vraag of u extra informatie voor mij had omtrent uw:
• Visie: Vanuit welke visie op opvoeding, ouderschap en ondersteuning vertrekt de praktijk? Met andere woorden, welke opvattingen over ouders, gezinnen en opvoeding (over)heersen er? • Missie: In de missie wordt de essentie van de organisatie vastgelegd en omschreven. Wie ben je als organisatie, wat doe je en voor wie? Vanuit welke doelstellingen vertrekt de dienstverlening?
• Aanbod: Welk aanbod heeft de organisatie om gezinnen gericht te kunnen helpen? Hoe geeft de praktijk dit aanbod vorm, met andere woorden, welke methode of werkwijze wordt gevolgd? Geef een duidelijke omschrijving van het aanbod (Deelwerking(en), (doelgroep)specifieke programma’s, trajectinhoud en duur)
• Kwaliteit: Slaagt de organisatie erin haar vooropgestelde doelstellingen na te streven en hoe gaat men dit na (tevredenheidsmetingen, enquêtes, jaarverslagen …)?
Hoe vreemd is het niet dat wanneer het over opvoeden gaat, opvoedondersteuning een visie moet hebben. Willen niet alle ouders hetzelfde dan en waarom zou ik een visie moeten hebben over hoe het opvoeden van hun kind zou moeten zijn?
Mijn eigenzinnige bijdrage aan de wereld van het opvoeden en het moederschap, handig verwoord dankzij de hulp van Xena, studente pegagogie. Met als extraatje op het einde mijn visie ook op het hele “als hulpverlener moet je jezelf beschermen tegen de emoties van je cliënten”. Wat op zijn minst haar wereld een beetje op zijn kop zette.
Hopelijk sijpelt het zo langzaam binnen, voor een betere wereld morgen, met meer blije moeders en vaders, meer gelukkige kinderen en meer hulpverleners zonder burn-out. 🤟
Enjoy!

Opleiding

Roy Martina: quantum connectie hypnose (september – oktober 2020)

Opleiding “Awakening body” – sport en voeding voor hooggevoelige mensen – Victor Oddo

Opleiding “Awakening: opening 3e oog, kundalini energie, omgaan met maanwisselingen, reconnectie met je hogere zelf, …”  – Victor Oddo

Workshop “Grootbrengen van jongens” –  Jurgen Peeters

Opleiding “Lichaamswerk: HARA diagnose, Moxa therapie, healing op tsubopunten, energetische doorstroming, emotional stress release, orgaanmassage, energetisch werk op meridianen, …” – Jessica Nys, Yavanna

“Inspiratiedag voor professionals” – Jurgen Peeters

Cursus “zo help je boze kinderen” – Tea Adema

Cursus “in balans” – Leony Vanderbelt

“Omgaan met hooggevoeligheid bij volwassenen” – An Michiels

Workshop “Kwaadheid als bron van energie” – An Michiels

Workshop “Communicatiever” bij An Michiels

Opleiding Life-coach (gesprekstechnieken, persoonlijkheidsprofielen, geven en ontvangen van feedback, conflicthantering, motivatietechnieken, motivationeel interviewen, formuleren van doelen, uitwerken van actieplannen, coachingstechnieken voor assertiviteit en stressmanagement, …)

2 universitaire diploma’s waaronder een Master in de Natuurwetenschappen

Nog meer workshops rond emoties en HSP

Een bib vol opvoedboeken en kinderpsychologie (gelezen en onthouden)

Eigen trajecten

Ik sta zelf ook nooit stil en ben altijd wel met de een of andere coach of therapeut aan de slag. Ofwel voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling (zowel fysiek als mentaal als energetisch), ofwel voor opvoedondersteuning voor mijn eigen kinderen, ofwel voor het groeien en bloeien van mijn bedrijf. Keer op keer stel ik vast dat de ene groei nooit los te koppelen valt van de andere… magisch om telkens opnieuw te mogen ervaren.

PCV Vlaanderen – AFF opleiding (valschermspringen)

Tess Driessens Motion – Performance klimcoaching

Katinka Michiels – OMG

Céline Tydtgat (overvloedscoach) – business coaching & healing

Christine Remeysen (osteopathie Bertem) – individueel traject reflexintegratie

An Michiels (Sensitief) – individueel traject opvoeden en persoonlijke ontwikkeling

Chris Muller – individueel traject opvoeden (aware parenting)

Sandra Kleipas – opvoeden

Jessica Nys – individueel traject coaching & healing

Nisandeh Neta (open circles) – groepstraject business coaching

Annie Massop – individueel traject business coaching & energetische healing

Hilde Van Hoecke (voedingstherapie bij open therapeuticum Leuven) – individueel traject

Moniek Beck (voetreflexologie) – zelfzorg

Catherine Verbeke (spiritueel life-coach bij open therapeuticum Leuven) – individueel traject

Wim Van Ransbeek – kinesiologie (individueel traject)

Starterslabo – individueel coachingstraject bij diverse coaches, business coaching bij opstarten

Ervaring

Geboren healer (levenspad nummer 9, als u dat iets zegt ;-))

Bijna 20 jaar alweer ervaring als begeleider, adviseur, bemiddelaar

15 jaar ervaring in het begeleiden van ouders en vrouwen met een kinderwens in hun persoonlijke ontwikkeling en in de opvoeding van de kinderen, ook de hele kleintjes. Sinds 2016 is dit mijn hoofdberoep op zelfstandige basis.

Enthousiaste “hulpjuf” bij talloze uitstapjes

Ondervoorzitter van de schoolraad op onze school

Mijn inspiratoren

Mijn geweldige MasterMind: Leen Vangeebergen, Celine Tytgadt, Rolinde Demeyer

En ook Aretha Solter, Byron Katie, Lori Petro, Mel Robbins, Joe Dispenza, Eckhart Tolle, Layla Martin, Roy Martina, Dain Heer, Adriene Mishler, Jay Shetty, …

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.