was successfully added to your cart.

Winkelmand

blog

Opruimen van (oude) emoties kan je zo doen

By maart 12, 2021 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zo af en toe ne keer emoties opruimen. Net zoals je af en toe eens een bad of een douche neemt die wat langer duurt dan wat strikt nodig is om geurtjes te verwijderen. 😉 Een heel goed idee.

Of zoals de grote schoonmaak. Of eens een kast uitkuisen. Ontspullen.

Zo kan je ook je emoties eens een grote schoonmaak geven. Ik schrok daar vroeger wel eens van, wat er dan allemaal uitkwam. Zoals wanneer je voor ‘t eerst achter de ijskast gaat poetsen, je weet wel. Oeh! Wat je daar allemaal tegenkomt. Jakkes.

Nu schrik ik niet meer, omdat ik het al weet natuurlijk, en ook omdat er niet meer zoveel te vinden is. Zoals wanneer je de gewoonte hebt om een keer per maand achter de ijskast te poetsen. Dan valt dat reuze mee wat je daar tegenkomt.

Die emoties grondig opruimen, kan je doen met wat lichaamswerk. Voor je eraan begint, is het handig dat je een emotie kan tonen met je lichaam. Het is bijvoorbeeld handig dat je je boos kan voelen, dat je verdrietig mag zijn van jezelf. Maar als dat nog niet goed lukt, geen zorgen, dat komt wel wanneer je eraan toe bent.

En dan ga je eens bewust lekker boos gaan zijn. Op jouw manier. Ook al voel je je niet boos. Begin bijvoorbeeld met jezelf vast te pakken. Zeker als je niet zo’n  “schreeuw oh ik ben zo boos” mens bent. Eerder opkroppen, weet je wel.

Ga even lekker zitten met je knieën opgetrokken, in een balletje, je lekker veilig voelend en dan mag je je lijf helemaal opspannen, en mag je tegen jezelf zeggen “ik ben zo boos he!”. Zo boos. En dan durf je misschien wel eens vloeken als je alleen in huis bent, of stampen op de grond ofzo. Dan komt het wel los. Voor zolang het fijn voelt. Erop vertrouwend dat je jezelf nooit helemaal kan verliezen.

Kortom, als je niet weet hoe je “oud boos” of “oud verdriet” kan opruimen, geef die emotie dan expressie, een uitlaatklep. Als dat moeilijk is, doe alsof. Want je verbeelding en je gevoel, die zitten in je hersenen giga dicht bij elkaar. Dus doen alsof, is ook voelen, beleven, en dus verwerken.

Dit mailtje kan je kaderen in het stukje van de mindmap over emoties. Onderdeel “oude bagage van vroeger opruimen”. Als je wil natuurlijk he. 🙂

Samen met mij op pad? Dat kan!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.