was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Mindful wandelen met kids doe je zo

By juli 22, 2021 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

We gingen naar de bibliotheek vandaag. Ik en de twee jongens onder mijn hoede in dit aardse leven. Normaal gezien als we ergens naartoe gaan ga ik voorop. Om te leiden, te sturen, richting te geven, … het levert het minste gedoe op (aangezien twee van de drie mensen in het gezelschap nog iets te leren hebben over het concept “persoonlijke ruimte”) en we geraken het snelst op onze bestemming omdat ik het tempo aangeef.

Maar vandaag voelde ik dat we de rollen eens moeten omdraaien. De jongens voorop. Wat een hele shift in energie veroorzaakte.

Om te beginnen zakte het tempo een heel eind. Zo een traag tempo dat misschien alleen een kind kan hebben. Tijd om om je heen te kijken, tijd om met elkaar te praten, … Zo een slentertempo waar je alleen maar van kan genieten als je de rest van de dag niets meer te doen hebt. Of zo is dat bij mij dan toch.

Oh wat moest ik me inhouden om niet te zeggen “doe eens voort, schiet op, en ik wil vandaag nog bij de bibliotheek geraken”. Mindful moest ik mezelf eraan herinneren dat het vakantie was, dat de tijd er heus wel was en zelfs als de tijd er niet was of niet leek te zijn, moest ik die dan niet creĆ«ren? Omdat samen rustig wandelen heel verbindend kan zijn en gewoon ook heel gezellig?

Hoe mooi was het voor hen om ook eens het tempo te bepalen. Om ook eens te leiden waar ze meestal toch moeten volgen. Om te voelen hoe het is om voorop te lopen … Versterkend.

Ik liet hen genieten en lachte in mijn vuistje met mezelf, in liefde, om alle onrust die ik voelde.

Want oh wat wou ik graag een duwtje in de rug geven.

Wou ik graag sneller.

Voelde ik me bij elke stap een beetje meer opgejaagd.

Allemaal oude onrusten uit het verleden die nog eens kwamen piepen om gevoeld en geheeld te worden.

Tot ik het eindelijk – en dat wens ik jou ook toe dat eens voelen –

Kon loslaten.

Kon ademhalen.

Kon rust vinden in mezelf.

Door kinderen te volgen die alle tijd van de wereld hadden.

Vaak als je leest over mindfulness dan is dat je hoofd leegmaken door er iets specifieks in te stoppen. En ja met kinderen kan je ook mindful stappen door ze onderweg te wijzen om alles om je heen. Maar soms heb je daar geen puf voor en eigenlijk vind ik deze manier veel waardevoller, omdat ze je in contact laat komen met jezelf. Kan je dat, dan heb je altijd een plekje rust dat toegankelijk is voor jou.

Probeer het maar eens, en laat me weten hoe het voor jou was.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.