was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

meer rust met je kind

gratis challenge meer rust met je kind
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Meer rust met je kind… hoe komt het toch dat dat zo moeilijk is? Oké, we hebben veel te doen, het huishouden is druk, we “moeten” gaan werken, er moet zoveel maar…

We hebben toch ook Google? Laten we het eens aan Google vragen, meer rust met mijn kind, hoe begin ik er aan…

We ontdekken veel.

Heel veel. Verschillende hapklare artikels (en blogs zoals deze) duiken meteen op. 4 tips voor meer rust met je kind. 6 tips voor je hooggevoelig kind. 8 tips tegen onrust. En ga zo maar door. Tips zat, zo lijkt het wel.

Wat is het probleem eigenlijk?

Het doet me denken aan die keer dat ik googlede op “meer zelfvertrouwen”, want ik wou tips voor meer zelfvertrouwen, want, ik wou meer zelfvertrouwen. Ik vond veel tips, goeie en minder goeie, paste er een aantal toe. Een tijd. En dan verwaterde dat weer, want iedere dag dit of dat er nog eens bijdoen, daar had ik geen tijd voor…

Enorm veel tips die ik las over meer rust krijgen met je kind, waren ofwel ingewikkeld, ofwel vaag. “Stel je prioriteiten”, is een goeie tip, maar hoe doe je dat nu, in je dagelijkse leven? Daar moet je toch echt wel even voor gaan zitten, en erover nadenken, waarschijnlijk komt er dan vanalles los, en dan moeten we daar weer over gaan nadenken… Allemaal zinvol, maar tegelijk zijn we best wel bang voor al dat nadenken, en we hebben er ook weinig tijd voor. Dus verwatert dat weer.

Ik denk dus niet dat het probleem is dat we niet weten hoe we meer rust met ons kind kunnen krijgen. Ik ben er zeker van dat je ook wel weet, bewust of onbewust, dat je je prioriteiten moet stellen, dat de afwas echt wel even kan wachten om een spelletje te spelen met je kind… (maar ook niet voor eeuwig en altijd, dus daar loop je dan weer vast).

Wat is het probleem dan wel? Ik wil hier geen algemeenheden gaan verspreiden, uiteraard is het voor iedereen anders. Ik kan me wel voorstellen, dat het echte probleem eerder iets is in de trend van:

  • Mijn kind wil niet mee
  • Mijn partner, die zou dat maar gek vinden
  • Het is toch gewoon normaal, dat we het zo druk hebben? Dat is toch overal zo?
  • Ik heb er geen tijd voor
  • Het is te ingewikkeld of te moeilijk
  • Ik heb er geen zin in (eerlijk)
  • Ik heb het al zo vaak geprobeerd en toen … (niet helpende overtuigingen, heet dat)
  • Ik heb gewoon geen fut meer om eraan te beginnen… (heel eerlijk)

En geloof het of niet, ik snap dat. Been there, done that… Als hooggevoelige mama van twee energieke, hooggevoelige jongens, is rust voor mij een absolute noodzaak simpelweg om overeind te blijven in het leven. Het moet er gewoon zijn, anders trek ik het écht niet (maar écht niet).

Misschien wel de grootste valkuil van al.

Dat is wanneer we nadenken over “meer rust met mijn kind”, dat we een ideaal beeld in ons hoofd krijgen. Floep, daar is het. Je ziet jezelf helemaal zen, de kinderen rustig aan het spelen, niemand die zeurt of je lastigvalt, iedereen die zijn of haar plan trekt en op tijd en stond iets moois komt vertellen of meedelen. Waarschijnlijk in een ideale setting, waar de zon schijnt en het huis waarin je woont helemaal aan de kant is. Rust met je kind wordt zo… een mooie maar onhaalbare droom. Dus doen we maar geen inspanningen… Want jij weet waar je nu staat, in alle drukte, met een ontploft huis en ruzieënde kinderen. En de kloof tussen waar je nu staat en waar je zou willen zijn, die lijkt veel te groot om te overbruggen.

En dan is de vraag…

Durf jij 1 stap te zetten?

Want om naar de overkant van de kloof te gaan, heb je alleen maar een brug nodig met treetjes. Misschien zijn het wel 100 treden, of 1000, maar als je 1 tree al kan nemen, dan ben je echt al wel dichter bij de overkant.

Natuurlijk, als je 1 tree genomen hebt… dan wil je misschien niet meer terug. Misschien krijg je dan wel zin in nog een tree. Of misschien word je wel bang onderweg van alle verandering…

Wil je graag meer rust met je kind? Echt wel ja? Ben je bereid om 1 stap te zetten? Ben je daar dapper genoeg voor?

(Moeders die iets doen voor hun kind -wat je kind profiteert natuurlijk van jouw nieuw gevonden rust- , zijn de dapperste mensen van de planeet, dat geloof ik echt… Wanneer je jezelf meer rust kan geven, is het helemaal prima, wanneer het nog moeilijk is om iets voor jezelf te doen, doe het dan voor je kind)

Probeer dan deze eens:

Voortaan ga je, in de ochtend, wanneer je stress ervaart, even stoppen waar je mee bezig bent en squats doen. Zo diep door je knieën buigen vanuit stilstand en weer recht (luister naar je lichaam!). Wanneer je wat uit conditie bent zoals ik 😉 dan duurt het ongeveer 1 minuut voor je moe bent. Of 2. Niet lang, in ieder geval. Na die éne minuut haal je nog eens een paar keer diep adem, en je stressniveau zal een stuk lager liggen. Je hangt een post-it op de ijskast of een andere plek waar je vaak komt, en je schrijft daarop “squats”. Als reminder.

Zo simpel is dat. En zo kort duurt dat.

Het moeilijkste is “wil ik wel echt iets veranderen”, “wat gaan de kinderen denken”, “wat gaat mijn partner denken”, “hoe moet ik dit nu weer gaan uitleggen”.

Je kinderen gaan het waarschijnlijk heel erg grappig vinden en misschien willen ze meedoen. Dat is ontladen en mooi meegenomen! Tegen hen kan je zeggen “ah dat is mama’s nieuwe ochtendgymnastiek” (dat is niet gelogen, toch?). Tegen je partner kan je overigens hetzelfde zeggen (beloof hem of haar strakkere billen ;-)). Of je zegt dat je ergens gelezen hebt dat dat helpt tegen de stress.

Succes!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.