was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Het zal wel beteren… toch?

By september 23, 2016 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ik hoor dat vaak.

“het is een fase”

“het zal wel beteren”

Ja. Misschien. Misschien ook niet, hangt er een beetje vanaf wat de uitdaging is. Veel ouders bijvoorbeeld kennen wel de “apejaren”, zo die jaren dat je kind met geen mogelijkheid tot “luisteren” kan gebracht worden. En ja, dat is een fase, en ja, dat is herkenbaar (zucht). Maar dat is zo rond 3-4 jaar. Echt typisch. Dan is het moeilijk. Maar heel, heel vaak zijn er ook onderliggende mechanismen aan het werk. Je hebt het moeilijk met grenzen aangeven bijvoorbeeld. Je kind lijkt je simpelweg niet te horen. En je pikt dat, omdat … ja, het een fase is zeker?

Jammer genoeg hoor ik dit ook nog vaak bij ouders van vijfjarigen. Zesjarigen. Tegen dat de kinderen dan zeven worden valt vaak de eurocent dat het misschien toch geen fase is. Maar dan ligt het aan het kind. Tja, gewoon koppig hé!

Kies jij voor een label te kleven op je kind? Kies je voor aanvaarden en berusten? Of kan je zeggen “oké, ik ga dit aanpakken, voor mezelf, maar zeker en vast ook voor mijn kind, want leuk is dit absoluut niet”. En het fijne nieuws is, dat als je kind nog maar 3 of 4 is, dat het vaak makkelijker is om bij te sturen. Absoluut is het ook mogelijk als je kind 5, 6, 7 of ouder is. Maar dan gaat het je meer inspanning kosten.

Dus niet twijfelen, actie! Heb jij ook een “lastig” kind dat “niet luistert”? Schrijf dit hieronder in het commentarenveld. Wees gerust, je gaat van mij geen stickers moeten plakken, en je kind nog veel minder een time-out moeten geven. Je gaat ook niet consequent moeten zijn, je gaat helemaal niks moeten loslaten, … Mijn methodes zijn even zacht als bijzonder doeltreffend en ook geschikt voor de meest vastberaden kids! En vooral… ontdek wat jij zelf kan doen, hier en nu. Je eigen acties heb je helemaal zelf in de hand. Zoals een commentaar achterlaten hieronder.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.