was successfully added to your cart.

Winkelmand

blogemotionele regulatiegratis tips

emoties “regelen”

By juli 26, 2016 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mensen zijn emotionele wezens. En mijn generatie is alom opgevoed met “tis niet erg”, “niet wenen”, “niet boos zijn” enzovoorts. Onze emoties werden massaal onder de tafel geveegd, genegeerd, … noem maar op, waardoor we nu emoties vaak ervaren als vreemd, raar, we weten niet goed hoe ermee om te gaan… Veel mensen zijn het verleerd om in contact te zijn met hun eigen gevoelens.

En dan komt de hedendaagse visie van ruimte geven aan emoties bij kinderen, heel logisch dat velen daarmee worstelen. We hebben zelf niet geleerd om te gaan met onze emoties, hoe kunnen we het dan leren aan onze kinderen? We hebben wat in te halen, op emotioneel vlak, maar niet iedereen is zich daar ten volle van bewust, bovendien vindt lang niet iedereen de nodige handvaten.

Emotionele regulatie is één van mijn stokpaardjes. Ik vind dat zo boeiend, je kan er oneindig veel kanten mee op, je kan daar zo mooi samen in groeien met je kind. Zo echt leren van mekaar. De ouder heeft vaak “het verstand” en het kind “het pure”. Dat kan je doorgeven aan mekaar, echt heel mooi.

Het lost ongelofelijk veel op ook. Emoties zijn echt de basis, dat zit zelfs nog onder verbindende communicatie. En daarom blijven velen onder ons worstelen met communicatie, vooral als we moe of gespannen zijn. De emoties worden wel eens “vergeten” of weggestopt. Omarm ze, ga er constructief mee om, en zie je hoe communicatie erop vooruitgaat.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.