was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Een anker voor een rollercoaster

By juni 5, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het is vrijdag, wanneer ik dit schrijf. De voorlopig (?) laatste dag van ons thuisonderwijs. Het mooie, uitdagende, lastige, prachtige thuisonderwijs dat we kregen door corona.

Sommigen hadden geen thuisonderwijs. Anderen deden gewoon verder omdat ze al thuisonderwijs gaven. Voor velen was het zoeken, proberen, vinden. Moeilijke dingen, leuke dingen.

Ik kan ook moeilijke dingen.

Is iets dat we alvast ontdekten. De kinderen en ik. Want evident was het verre van. Nog steeds. Ook op deze laatste dag. Lukt het me niet om een blog te schrijven (nu ja wat is een blog eigenlijk). Dus schrijf ik maar een brief voor jou, bij deze, met wat er in mijn hart opkomt.

Misschien heb je er iets aan.

Soms lijkt je leven op een rollercoaster. De afgelopen tijd zal het vast voor veel mensen zo geweest zijn. Ook al was er meer rust. Alles was zo … anders. Het is dat anders dat ervoor kan zorgen dat je veel beweging voelt. In je energie. Het kan lijken of je meer meegaat met anderen, omdat alles zo anders voelt en is. Anderen anders doen. Er is letterlijk meer beweging. En je systeem neemt dat waar, en zo kan het leven soms voelen als een rollercoaster.

En misschien geloof je nog graag dat alles weer het oude wordt. Stilletjes aan. En misschien is dat ook wel zo, geen idee. Misschien zijn we dit binnen een jaar allemaal vergeten.

Toen ik hoorde dat mijn kinderen terug naar school mochten, had ik gemengde gevoelens daarbij. Geen angst, want zo zit ik niet in elkaar. Wel een soort verdriet dat ik ze niet meer de hele tijd bij me zou hebben. Een soort opluchting dat ik ze niet meer de hele tijd bij me zou hebben.

Die plus en die min.

Weer beweging. Beweging in emotie deze keer. 

Terwijl ik zo graag even stilte wil. Een anker. Even niet bewegen. De stilte vinden. En oh ik deed al zo hard mijn best. Mediteerde veel. Ging elke ochtend als de zon scheen (en dat waren er heel wat de afgelopen tijd) in de zon zitten met mezelf en een tas koffie.

De stilte vindend. Een anker. Even stilte in de beweging. Even rust.

Maandag zal de stilte ongetwijfeld als een bom op me inslaan. Wanneer ze weer op school zijn. Misschien kan ik mezelf nog even afleiden met andere taakjes. Misschien ga ik dat doen, misschien ga ik dat helemaal niet willen.

Misschien ga ik tijd maken om in mezelf te keren. De stilte toe te laten. Misschien ga ik daar nog niet aan toe zijn.

Het is oké om het niet te weten, of om te doen alsof je het nog niet weet.

Het is oké.

Beweging.

Stilte. Een anker.

Klaar om te gebruiken, wanneer jij dat wil. Wanneer jij dat nodig hebt. Wanneer jij eraan toe bent.

Geef jezelf tijd. Maak tijd voor jezelf. Tijd is het enige dat je nodig hebt om stilte te creëren, wanneer jij eraan toe bent.

Tijd is het enige dat je nodig hebt om beweging te creëren.

Wat heb jij nodig? Stilte, of beweging?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.