was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

Boos zijn is … soms best wel handig

By december 31, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Boos zijn is …

… soms best wel handig. Je kind luistert dan plots wél.

… vaak luid.

… soms heel stil. Jaja, beeld en geen klank, dàt zal hem leren.

… zelden constructief. Wel in een gevecht, omdat je dan extra had kan meppen, of weglopen.

Boos zijn geeft je macht. Boosheid, is een vorm van energie. Boosheid, is een explosie, of je het er nu uitlaat of het gewoon stilletjes in jezelf laat ontploffen.

Misschien voelen we ons daarom na boosheid vaak verdrietig. Schuldig. Verpletterd. Kapot. Te neergeslagen.

Want of je doel nu bereikt is of niet, ik durf erom wedden dat je het anders gewild had. Hoe vaak je ook tegen jezelf zegt dat boos zijn OK is, dat je maar een mens bent en niet perfect. Dat je kind dat mag weten.

Maar het voelt niet OK hé. Om die explosie te gebruiken om te krijgen wat je wil. Om de explosie, die altijd wel iets kapot maakt, naar buiten of naar binnen toe te gebruiken om om te gaan met dingen waar je eigenlijk nog niet mee om kan.

Want laten we eerlijk zijn. Dient boosheid niet vooral daarvoor? Hoe vaak gebruiken we boosheid als copingsmechanisme om om te gaan met:

– een kind dat niet doet wat je zegt

– een partner die je niet geeft wat je nodig hebt

– een grens die overschreden wordt

– drukte en lawaai?

Boosheid dient om om te gaan met dingen waar je nog niet mee om kan gaan. Het is een copingsstrategie die je, op langere termijn – zeker wanneer je het vaak gebruikt – compleet kan uitputten. Je kan er zelfs ziek van worden of een burn-out van krijgen. We verbloemen het vaak, die boosheid … We noemen het “stress” of doen alsof het er niet is (“ik ben nooit boos”) of we doen alsof we het OK vinden (tja, iedereen roept op haar kinderen, toch? zo leren ze dat)

Hoe zou het zijn, om hier en nu, vandaag, een andere keuze te maken? Om het gevoel te ontdekken dat je iets te kiezen hebt? Dat je niet moet boos worden?

Zo neem je de bewuste keuze om anders te leren omgaan met wat het ook is dat je boos maakt.

Want het kan anders. Met één hypnose sessie bijvoorbeeld rond boosheid kan je laagjes ontdekken waarvan je niet wist dat ze er waren. En wat je ontdekt, daar kan je wat mee hé. Veel meer dan wat verstopt is in die diepe laagjes van je onderbewustzijn. Hypnose is niet meer en niet minder dan het poortje openzetten naar je onderbewustzijn, door relaxatie en activatie van je rechterbrein.

Meer weten? Laat het me even weten, en ik geef je alle informatie die je nodig hebt zodat je voor jezelf kan beslissen of dit iets voor jou is.

hallo – ad – opvoedenopmaat.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.