was successfully added to your cart.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Begeleiding op maat

De jaartraining, dat is ruimte om aan de slag te gaan met jezelf en met je kind. Op je eigen tempo en in je eigen tijd. Zo intensief als je zelf wil.

Samen groeien, daar gaat het om in de jaartraining.

Inschrijvingen zijn momenteel gesloten.

(online) sessies en platform

Soms wil je gewoon even één op één van gedachten wisselen. Misschien heb je een heel erg dringend probleem of is het gewoon iets dat aansleept en waar je mee aan de slag wil.

Sessies zijn steeds online (video-bellen) of telefonisch, en duren ongeveer 45 minuten.

Een dieptesessie met één of twee ouders kan doorgaan in mijn praktijk in Kortenberg. Soms zal ik ook voorstellen om te gaan wandelen in de buurt (al naargelang het thema waarvoor je komt). Wanneer je kiest voor begeleiding van je kind (met een ouder erbij) of samen met je kind, dan gaat de dieptesessie meestal door in een (binnen-) speeltuin. Een dieptesessie duurt 2u.

Het platform is ideaal voor wanneer je graag schrijft, wanneer tijd vrijmaken moeilijk is, wanneer je heel erg moe bent, … . Het platform is ook erg handig in combinatie met een sessie of een dieptesessie, zodat we samen op het platform je (diepte-) sessie kunnen voorbereiden en opvolgen. Het platform is een beveiligde omgeving waar we naar mekaar berichten kunnen sturen, al dan niet met bijlagen.

Dit wil ik wel!

online community

community

De community, dat is thuiskomen in een groep gelijkgestemde zielen. Je eigen weg vinden in het natuurlijk ouderschap, met de ondersteuning van een digitale leeromgeving vol cursussen om mee aan de slag te gaan.

In de community zelf gaan we week om week met een bepaald thema aan de slag. Er is ook ruimte voor al je eigen vragen en bekommernissen.

De inschrijvingen voor de community zijn weer open, je kan instappen door de gratis challenge te volgen. Schrijf je in!

Ander aanbod

  • workshops op maat (ook online)
  • lezingen
  • supervisie of intervisie

Mail helga@opvoedenopmaat.com voor informatie en mogelijkheden.

Een beetje anders…

Ik ben zelf mama voor twee hooggevoelige en superenergieke en temperamentvolle jongens. Ik heb dus al wat watertjes doorzwommen en doe dat nog steeds iedere dag. Ook ik heb al hulp moeten inroepen voor de opvoeding van mijn bengels en veel te vaak kreeg ik, van professionals, vast wel goedbedoelde maar compleet zinloze adviezen. Zinloos, omdat ze niet bij mij pasten, of niet bij mijn kinderen. Bijvoorbeeld “laat eens een babysit komen” of “ga een nachtje elders slapen”, alsof dat echte oplossingen zijn…

Ik maak er dus een punt van om oplossingen te vinden die bij jou passen. Alvast twee dingen die je van mij nooit gaat horen:

  • je moet dat gewoon loslaten
  • je moet consequenter zijn

Heeft iemand ooit al tegen jou gezegd “je moet dat gewoon loslaten”?

Tegen mij wel. Ik heb het al zo vaak gehoord. Maar als iemand tegen mij zegt dat ik iets moet, eerlijk, dan heb ik gelijk al geen zin meer… Hoezo, moet? Ik moet helemaal niks, en jij ook niet. Het zijn jouw kinderen, en je voedt ze op zoals jij dat wil. En gewoon? Hoezo gewoon? Als het zo makkelijk was… dan was je dit allemaal niet aan het lezen. En loslaten, wat is dat eigenlijk? Hoe doe je dat?

Van mij ga je dat dus niet horen. Ten eerste moet je niks. Ten tweede is niks “gewoon” want anders was je hier niet, soms is het moeilijk en ik begrijp dat, wat het ook is. En loslaten… ik geloof er niet in. Misschien is het gewoon té belangrijk om los te laten. Misschien wil je hier nog iets van leren. Hoe het ook zij, loslaten is een passief proces dat je niet bewust kan sturen. Het heeft dus geen enkele zin om ’s morgens op te staan, met de gedachte “en vandaag ga ik het eens loslaten”. Dat werkt niet.

Wat werkt dan wel? Samen kijken we naar wat belangrijk is voor jou. En we zoeken een oplossing voor die dingen die belangrijk zijn. De andere dingen verdwijnen vanzelf naar de achtergrond… want die zijn toch niet belangrijk of minder. Misschien komt dat later dan wel weer, maar niet meer nu.

En die “je moet consequenter zijn”?

(alweer die moet, jij moet helemaal niets, toch?)

Als iets goed werkt, en het voelt goed, dan doe je het vanzelf, op regelmatige basis. En ben je automatisch “consequent”. Dat kost dus geen inspanning. Als het wel een inspanning kost, vraag je dan alsjeblieft af waarom. Misschien stel je vast dat het minder belangrijk is dan je dacht. Of misschien voel je gewoon dat het niet werkt. Ik kijk samen met jou naar wat werkt, en wat niet werkt. We kijken naar de échte oorzaak. En we vinden van daaruit oplossingen die vanzelf gaan, omdat ze werken, en omdat ze goed voelen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.