was successfully added to your cart.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

workshops

oplaadmoment

Voel je je moe? Leeg? Zit je met de handen in het haar? Heb je vragen over opvoeden, over mama of papa zijn?

Tijdens een oplaadmoment zorg ik even voor jou. Zodat jij niet hoeft te zorgen. Bij een lekker hapje en drankje komen we even helemaal tot rust. Praten we gezellig samen over alles wat speelt. Allemaal mama’s en papa’s die het goed willen doen, er voluit voor willen gaan en daarbij af en toe eens struikelen. Gewoon bij mij thuis. In kleine groepjes. Als je wil, kan je me een vraag stellen. Je krijgt suggesties op maat, tips die bij jou passen, ideeën die goed voelen! We inspireren mekaar.

inschrijven doe je hieronder!

speeltuinworkshop

Tijdens een speeltuinworkshop ga je spelenderwijs samen met je kind aan de slag. Je krijgt tips op maat over hoe je je kind spelenderwijs kan begeleiden bij bijvoorbeeld “ik-durf-niet”, “ik-durf-alles-en-kijk-naar-niks”, “ik-doe-wat-ik-wil-ook-als-je-op-je-hoofd- gaat-staan”, …

Je haalt het meeste uit deze workshop als je met één kind komt, en als je wat vroeger aanwezig bent, zodat je kind al wat kan spelen.

Deze workshop is ideaal voor ouders van peuters en kleuters. Voor oudere kinderen biedt deze speeltuin minder uitdagingen.

Er is op dit moment geen speeltuinworkshop gepland.

online community

Toen ik net startte met begeleiding op maat, viel het me op dat er toch een aantal thema’s zijn bij het opvoeden en in het leven, die geregeld terugkomen. Om mijn cliënten te ondersteunen, maakte ik pdf’s, met een korte uitleg en een opdracht, rond bijvoorbeeld zelfvertrouwen was dat. Zo konden ze, naast de begeleiding op maat, daar extra mee aan de slag. Ook voor mij was het handig, ik hoefde niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen, en kon me focussen op wat voor deze mama of papa uniek was. Zoveel jaren en pdf’s later, dacht ik, eigenlijk, een online programma, met al die pdf’s samen, maar dan meer gestructureerd, dat zou nog eens iets zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Na een grote campagne kon ik wel meer dan 100 mama’s en papa’s blij maken bij een online programma! Waw! Zoveel meer dan ik in mijn eentje kon doen met begeleiding op maat (tja, maar zoveel uren in een week …). Dat smaakte naar meer. Nog meer cursussen en handvaten dus. Maar ook begeleiding daarbij, want de theorie is één ding, de praktijk vaak een heel ander paar mouwen. Begeleiding online en in groep, voor extra toegankelijkheid. Voor extra steun van andere gelijkgestemde zielen. Weten dat je niet alleen bent, constructief samen werken met anderen die opvoeden ook heel belangrijk vinden, is zo waardevol.

De nieuwe online community werd gelanceerd op 15 november 2017, en groeit iedere dag. Het is een prachtige combinatie van online cursussen met échte handvaten waar je wat aan hebt in het dagelijks leven. En, omdat iedereen uniek is, krijg je ook toegang tot een gesloten Facebookgroep, vol gelijkgestemde zielen, waar je naar hartelust kan brainstormen en van gedachten wisselen. Je kan er me ook al de vragen stellen die je hebt, over opvoeden, over mama of papa zijn, … . Samen zetten we stappen. Samen bereiken we doelen! Ik begeleid je bijna dagelijks in groep, bijna wekelijks is er een live sessie over diverse thema’s.

Uiteraard kan je ook al deze live sessies herbekijken, waardoor de waarde in de community letterlijk elke week groeit.

je kan hieronder bestellen

De community is niet altijd  geopend voor nieuwe leden, je kan dus niet zomaar instappen.

Het eerstvolgende instapmoment is gepland eind september – begin oktober 2018.

De prijzen gaan omhoog na ieder instapmoment, dus twijfel niet!

Begeleiding op maat

Wanneer je langskomt voor een gesprek in de praktijk in Kortenberg, praten we openhartig over wat precies moeilijk is voor jou. Met een kopje koffie of thee erbij natuurlijk. Als je niet wil of kan langskomen, kunnen we ook video-bellen (skype, zoom, facetime, …) of telefoneren.

Ik stel vragen zodat het vertellen gemakkelijk wordt, ook als je niet weet waar je moet beginnen. Neem je een traject, dan kan je begeleiding in de praktijk combineren met online begeleiding. Trajecten worden altijd op maat gemaakt.

een sessie (inclusief opvolging per e-mail)

Eén sessie is prima als je een klaar en duidelijk probleem hebt, of als je simpelweg (nog) niet het engagement van een traject wil aangaan. Een sessie is ook prima als je een inzicht nodig hebt, een andere kijk op je probleem of uitdaging dan dat je gewend bent (van de huisarts, kinderarts, kind en gezin, …). Zodat je het anders kan bekijken. Je gaat naar huis met een aantal denkpistes om jouw probleem of uitdaging constructief aan te pakken.

Na twee weken krijg je opvolging per e-mail, dat wil zeggen dat we even kijken hoe het nu gaat, en of je goed verder kan.

een dieptesessie (inclusief opvolging per e-mail)

Een dieptesessie is ideaal voor als je je probleem of uitdaging meteen wil gaan aanpakken. Tijdens deze 2 uur durende sessie duiken we er helemaal in. Je krijgt een beter inzicht in wat er precies gaande is. Welke elementen allemaal meespelen. Je krijgt denkpistes aangereikt, EN concrete oplossingen om thuis mee verder aan de slag te gaan.

Na twee weken krijg je opvolging per e-mail, dat wil zeggen dat we even kijken hoe het nu gaat, en of je goed verder kan.

back on track in 1 dag (inclusief opvolging per e-mail)

Heb je niet de tijd, moed, fut noch energie om een traject aan te gaan, maar wil je wel jouw probleem of uitdaging grondig aanpakken? Een back on track dag geeft je de waarde van 4u coaching en meer op één dag. Na deze dag kan je weken of maanden aan de slag met de opdrachtjes die je meekrijgt. Alles passend binnen jouw tijd en energie. Zodat je in de dagen en weken na de back on track dag wezenlijke veranderingen gaat creëren in het leven met je kind.

Programma:

  • de dag van te voren krijg je een e-mail om je maximaal voor te bereiden op de dag. Geen ellenlang huiswerk, wel een korte mindset oefening.
  • de dag zelf duiken we er helemaal in tussen 9u en 12u. We gaan dan voluit voor voelen, analyse, inzichten, denkpistes, …
  • tussen 12u en 14u krijg je tijd om alles wat te laten bezinken, vragen te laten opkomen, … ik help je daarbij met een korte opdracht.
  • tussen 14u-15u maken we samen een concreet stappenplan voor de komende weken / maanden
  • Nadien krijg je nog gedurende twee weken opvolging per e-mail, wanneer jij daar behoefte aan hebt

je kan hieronder bestellen

en vervolgens je sessie of dieptesessie boeken in de online agenda. Voor een back on track dag neem je best even contact op, dan zoeken we een ideale datum.

Weet je niet welke begeleiding het beste bij je past? Twijfel je om de een of andere reden?

Vraag hier je gratis kennismaking aan.

Ander aanbod

  • workshops op maat (ook online)
  • supervisie of intervisie

Kan je een tiental vrienden bij elkaar brengen om samen een workshop te volgen over een thema naar keuze?

Ben je zelf coach, psycholoog, therapeut, hulpverlener? Zit je vast met een case? Wil je graag een andere invalshoek, of samen kijken naar je blinde vlekken?

Mail helga@opvoedenopmaat.be

Wat is er anders aan opvoeden op maat?

Ik ben zelf mama voor twee hooggevoelige en superenergieke en temperamentvolle jongens. Ik heb dus al wat watertjes doorzwommen en doe dat nog steeds iedere dag. Ook ik heb al hulp moeten inroepen voor de opvoeding van mijn bengels en veel te vaak kreeg ik, van professionals, vast wel goedbedoelde maar compleet zinloze adviezen. Zinloos, omdat ze niet bij mij pasten, of niet bij mijn kinderen. Bijvoorbeeld “laat eens een babysit komen” of “ga een nachtje elders slapen”, alsof dat echte oplossingen zijn…

Ik maak er dus een punt van om oplossingen te vinden die bij jou passen. Alvast twee dingen die je van mij nooit gaat horen:

  • je moet dat gewoon loslaten
  • je moet consequenter zijn

Heeft iemand ooit al tegen jou gezegd “je moet dat gewoon loslaten”?

Tegen mij wel. Ik heb het al zo vaak gehoord. Maar als iemand tegen mij zegt dat ik iets moet, eerlijk, dan heb ik gelijk al geen zin meer… Hoezo, moet? Ik moet helemaal niks, en jij ook niet. Het zijn jouw kinderen, en je voedt ze op zoals jij dat wil. En gewoon? Hoezo gewoon? Als het zo makkelijk was… dan was je dit allemaal niet aan het lezen. En loslaten, wat is dat eigenlijk? Hoe doe je dat?

Van mij ga je dat dus niet horen. Ten eerste moet je niks. Ten tweede is niks “gewoon” want anders was je hier niet, soms is het moeilijk en ik begrijp dat, wat het ook is. En loslaten… ik geloof er niet in. Misschien is het gewoon té belangrijk om los te laten. Misschien wil je hier nog iets van leren. Hoe het ook zij, loslaten is een passief proces dat je niet bewust kan sturen. Het heeft dus geen enkele zin om ’s morgens op te staan, met de gedachte “en vandaag ga ik het eens loslaten”. Dat werkt niet.

Wat werkt dan wel? Samen kijken we naar wat belangrijk is voor jou. En we zoeken een oplossing voor die dingen die belangrijk zijn. De andere dingen verdwijnen vanzelf naar de achtergrond… want die zijn toch niet belangrijk of minder. Misschien komt dat later dan wel weer, maar niet meer nu.

En die “je moet consequenter zijn”?

(alweer die moet, jij moet helemaal niets, toch?)

Als iets goed werkt, en het voelt goed, dan doe je het vanzelf, op regelmatige basis. En ben je automatisch “consequent”. Dat kost dus geen inspanning. Als het wel een inspanning kost, vraag je dan alsjeblieft af waarom. Misschien stel je vast dat het minder belangrijk is dan je dacht. Of misschien voel je gewoon dat het niet werkt. Ik kijk samen met jou naar wat werkt, en wat niet werkt. We kijken naar de échte oorzaak. En we vinden van daaruit oplossingen die vanzelf gaan, omdat ze werken, en omdat ze goed voelen.

Vraag hier je gratis kennismaking aan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.