was successfully added to your cart.

Winkelmand

bloggratis tips

3 tips om je buikgevoel maximaal te gebruiken in de opvoeding van je kind!

By februari 27, 2020 No Comments
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

? TIP 1: Kom tot rust en blijf daar, ontdek hoe

Je buikgevoel vinden en erop kunnen intakken, valt of staat met rust vinden in jezelf. Wanneer het nog moeilijk is om jezelf tot rust te brengen, is het ook moeilijk om je buikgevoel te volgen.

Want soms stappen we makkelijker in de storm van anderen hun emoties, gaan we mee in de boze bui van ons kind, … en doen we iets anders dan dat ons gevoel ons influistert. We worden bijvoorbeeld mee boos, we worden mee overprikkeld. In plaats van dat we in onze rust kunnen blijven en die overdragen aan ons kind. We horen ons buikgevoel niet, omdat we niet voldoende in rust zijn.

Jezelf leren om tot rust te komen, en jezelf leren hoe je naar die rust toe kan gaan in moeilijke momenten, is zo waardevol. En we moeten dat allemaal leren geloof ik. En het betert met oefenen, zoals veel dingen.

Geen idee hoe eraan te beginnen? In de gratis challenge “rust” krijg je een massa tips, er zit er vast wel eentje tussen die bij je past.

Wil je graag meer je buikgevoel volgen? Maak dan van rust een prioriteit.

? TIP 2: Wat wil je eigenlijk? Creëer duidelijkheid en intentie

Wanneer je met je hoofd nadenkt over je buikgevoel, hoe ziet dat er dan uit. Wat zijn de dingen die je graag wil meegeven, in het leven met je kind?

Lukt het al om die dingen voor te leven?

Hoe zou je willen reageren, in bepaalde situaties?

Je kan doen alsof hier als je wil. Beeld je een bepaalde situatie in, en vervolgens hoe je zou reageren. Stap voor stap, met zoveel mogelijk detail. Je lichaam kent het verschil amper tussen een echte ervaring en een ingebeelde. Dus door alvast “te doen alsof”, geef je jezelf oefenkansen en leer je een hoop.

Een topsporter die een moeilijke sprong / prestatie / … wil neerzetten, zal die ook eerst visualiseren. Wordt heel vaak gebruikt. En mama zijn is een topsport, dus ik zou niet weten waarom we die tool niet zouden inzetten. ?

Dus maak voor jezelf heel duidelijk wat je wil bereiken. En zet die intentie ook, vanaf nu zal het zo zijn. Je kan nog altijd lief zijn voor jezelf als het eens niet lukt, maar alles begint met de wens dat het lukt.

? TIP 3: Verminder invloeden van anderen

Wanneer je eenmaal die rots in de branding bent, ga je merken dat het je allemaal geen fluit meer kan schelen, wat de ander er allemaal van vind.

En dan kan je met de glimlach zeggen “oh, dat is een interessant standpunt” om vervolgens lekker bij het jouwe te blijven.

Tot je daar bent, kan het best lastig zijn om invloeden van anderen te beperken. Leg je focus op wat jij wil. Tip 2 helpt je daarbij. En zet wat anderen vinden daar naast. Niet erboven. Niet eronder. Maar ernaast.

Want iedereen heeft recht op een eigen mening, denk je maar. Maar die van jou is evengoed als die van een ander. En het is en blijft jouw kind om op te voeden, dus jij beslist, al dan niet samen met een partner.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.